100% TRADITIONAL

Produs tradiţional - trebuie să fie obţinut din materii prime tradiţionale, să prezinte o compoziţie tradiţională sau un mod de producţie şi/sau de prelucrare care reflectă un procedeu tehnologic de producţie şi/sau de prelucrare tradiţional şi care se distinge în mod clar de alte produse similare aparţinând aceleiaşi categorii.

Atestarea produselor tradiţionale - recunoaşterea tradiţionalităţii unui produs prin intermediul înregistrării sale în conformitate cu prevederile legale.

Cozonacul Domnesc este un produs traditional moldovenesc, atestat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Toate produsele sunt obtinute obtinut dupa retete de la bunicii mei pe care le-am inbunatatit in timp. Am vizitat sute de gospodarii din zona Botosaniului de unde am tot adunat retete traditionale pastrate cu sfintenie de gospodinele din satele judetului, retete ce vin din istoria curtilor domnesti. Punctul de plecare a fost satul meu natal, Tocileni, apartinand comunei Stauceni din Judetul Botosani. In acest sat, dupa cum stiti, s-a nascut si a copilarit cel de al V-lea patriarh al Romaniei Teoctist Arăpașu (1986-2007).

DE CE 100% TRADITIONAL?

  • Retetele sunt traditionale din mosi stramosi;
  • Folosim ingrediente naturale fara adaosuri de amelioratori;
  • Toate produsele lactate pe care le folosim sant naturale, le achizitionam de la un producator local din zona nostra, care are o microferma agricola;
  • Avem certificate de calitate petru toate aceste produse;
  • Procesul tehnologic este traditional;
  • Cantitatea pe care o producem nu este industriala, producem putin si bun;

MATERII PRIME FOLOSITE

  • faina alba de grau fara amelioratori;
  • oua de la pasari de curte;
  • unt;
  • lapte dulce de vaca;
  • smantana;
  • ulei de floarea soarelui nerafinat;
  • drojdie de calitate;
  • zahar;
  • ulei de floarea soarelui nerafinat;
  • ulei de floarea soarelui nerafinat;
  • rahat – culoarea rahatului este obtinuta natural, nu folosim coloranti sintetici;
  • branza dulce de vaca;
  • telemea de vaca usor sarata;
  • branza sarata de oi;
  • cas dulce;
  • branza de burduf;
  • miere de albine;
  • gem si dulceata de fructe, conservate de noi dupa metode traditionale.
TOP