100% Romanesc
Cozonac Mare Cu Nuca
Cod produs: CMN1
Compozitie:

faina naturala, oua de casa, unt, lapte de tara, drojdie de calitate, zahar, nuca


Greutate: 140 grame


35.00 Lei
ADAUGA IN COS

Cozonac cu nuca. Un produs traditional romanesc facut dupa o reteta originala moldoveneasca, rumenit cu grija la o temperatura care nu depaseste 170 de grade celsius. Acest cozonac traditional este copt la foc mic timp indelungat pentru a lasa aromele sa se intrepatrunda iar acest cozonac sa creasca frumos in timp ce se umple de savoare si capata gustul pe care il stim de acasa de la bunica.

Metoda de preparare pentru acest cozonac cu nuca traditional respecta intocmai pasii pe care o dau reteta originala moldoveneasca pentru cozonac. Faina si ouale de casa sunt lasate la cald cu cel putin sase ore inainte de inceperea procesului de preparare, apoi se adauga lapte de tara impreuna cu drojdie de calitate superioara, zahar si putina sare. Dupa ce aluatul creste la cald timp de cateva ore se adauga compozitia de nuca.

Este important sa stiti ca miezul de nuca folosit pentru acest cozonac a fost uscat prin metode traditionale iar nucile au fost culese la inceputul toamnei, cand coaja verde a crapat, iar miezul are o culoare galbena, cu gustul de nuca coapta bine pronuntat.